Skip to content Skip to footer

Лазерна епилация за мъже: Всичко което трябва да знаете 

Много мъже са напълно доволни от разпределението на космите по тялото си и никога не са се занимавали с бръснене или кола маска. Други мъже биха предпочели да запазят окосмяването по тялото си, но търсят намаляване на количеството и гъстотата на космите. Трети, обаче, по свои лични причини предпочитат да премахват напълно окосмяването по тялото си. 

Някои клиенти мъже описват своето недоволство от „неравномерното“ разпределение на космите си и предпочитат да нямат петна косми, които се смятат за естетически неприятни.

Обезкосмяването не е ограничено само до тялото. Мъжете понякога могат да не харесват линията на брадата си и да се налага да се бръснат в областта на средата/горната част на бузите. Това бръснене може да доведе до врастнали косми и петна или да изглежда неприятно, тъй като тези косми имат склонност да растат прекалено бързо. В този случай много мъже прибягват до различни методи на обезкосмяване, най-добрия от които е лазерната епилация. Ето какво трябва да знаете за лазерната епилация при мъжете: 

Традиционните методи за епилация при мъжете 

Когато става въпрос за епилация при мъжете, най-често се използват следните три метода на обезкосмяване: 

Кола маска – кола маската е познат на всеки метод за обезкосмяване, известен със своите негативи, които включват болка, враснали косми и краткотрайни резултати, които трябва да се повторят. Космите израстват отново в подобен брой и могат да изглеждат естетически неприятни по време на етапа на възстановяване.

Бръснене – Бръсненето на тялото е много неприятно като може да бъде изключително предизвикателство на гърба, където човек лесно може да пропусне области. Повторното израстване става бързо и отново може да изглежда естетически неприятно.

Лазерна епеилация – Лазерната епилация е бърз, лесен и безболезен начин да премахнете окосмяването по цялото си тяло, най-вече по труднодостъпните зони като рамене и гръб. Лазерната епилация при мъжете е чудесен начин да елиминират неравномерното окосмяване, за да могат да носят потнци без притеснение. 

Защо един мъж би се подложил на лазерна епилация?

1. Прекомерно окосмяване по тялото/Естетика

Лазерната епилация е привлекателна за мъже, които се чувстват неудобно от излишните косми по гърба, гърдите, корема или… навсякъде. Най-често третираните зони за мъже са именно гърба и гърдите. 

2. Хигиена

Наличието на много косми по тялото не означава, че един мъж е по-малко хигиеничен. Но нека си го признаем, по-малкото количество косми не просто изглежда естетически добре, но е и много по-лесно за почистване и поддръжка. 

3. По-лесно почистване на лицето и врастнали косми

Третата най-популярна област, която която се третира, е лицето. Лазерът е единственият начин за третиране на враснали косми по лицето, които често се превръщат във възпаления, предизвикват болка и зле изглеждащи пъпки, които могат да оставят и белези. Лазерната епилация е полезна и при пациенти с рецидивиращ фоликулит – възпалени космени фоликули, които могат да изглеждат като малки бели пъпки.

Болезнена ли е лазерната епилация за мъжете?

Лазерната епилация в 6th Sense се прави с най-ефективния и безболезнен лазер на пазара в момента: Soprano Titanium. Процедурата с него доказано осигурява максимална ефективност с минимална болка. Разбира се, това ще зависи от поносимостта ви към болка, но в по-голямата си част ще усетите процедурата като убождане с карфица или леко парване. 

Едно нещо е сигурно, боли по-малко от кола маска. И няма да се сблъсквате с раздразнението или увреждането, което кола маската може да причини на кожата ви.

От колко процедури се нуждае един мъж?

Косъмът расте в различни цикли, така че във всеки един момент 30 до 60 процента от косата е в анагенен стадий на растеж, но останалата част е в пасивна или умираща фаза. 

Лазерът убива космите във фазата на растеж и тези, които са мъртви, ще се отделят след няколко седмици. Така че докато отидете на следващия си преглед, космите, които са били в етап на растеж, вече са в стадий на покой или умиране. Като цяло, ако спазват всички правила и провеждат процедурите си в препоръчания период от време, мъжете могат да видят от 50 до 85 процента трайно намаление на окосмяването.

Гърбът или гърдите на мъж ще се нуждаят от шест до осем процедури, разпределени през приблизително два месеца (шест до осем седмици), за да има видими резултати. 

Запишете своя час за лазерна епилация в 6th sense

Ако искате лесно да се отървете от излишното окосмяване, ако искате да носите потници с увереност или да забравите за врасналите косми, не се колебайте да запишете своя час при нас! Нашите експерти ще направят кратка консултация с вас, ще ви преведат през целия процес, както и през това какво трябва да правите преди и след процедурите. 

Доверете се на Soprano Titanium за най-ефективната, безболезнена епилация!

Leave a comment