Skip to content Skip to footer

Лазерна епилация: Дълготрайна ли е колко време продължава ефектът от процедурите 

Лазерната епилация е чудесна процедура за всеки, който иска да се отърве от нежеланото окосмяване по тялото. В същото време самата процедура повдига много въпроси, един от които е: Дълготрайна ли е? 

Лазерната епилация е дълготрайна форма на обезкосмяване, която уврежда или унищожава космения фоликул. Въпреки това косъмът може да израсне отново, особено ако фоликулът е повреден, а не унищожен по време на процедурата за лазерна епилация. Поради тази причина много лекари вече наричат лазерната епилация по-скоро дългосрочна, отколкото постоянна епилация.

Прочетете нататък, за да научите как действа лазерната епилация, колко дълго трае и от какво зависи нейната трайност.

Как действа лазерната епилация?

Когато косменият фоликул е унищожен, лазерната епилация е постоянна. Лазерната епилация използва светлина, за да се насочи към пигмента в отделните косъмчета. Светлината се движи по стъблото на косъма и попада в космения фоликул. Топлината от лазерната светлина унищожава космения фоликул и косъмът вече не може да израсне от него. 

Косъмът следва уникален цикъл на растеж, който включва периоди на покой, линеене и растеж. Наскоро отстранената коса, която е във фаза на покой, няма да бъде видима за техниката или лазера, така че може да се наложи човек да изчака, докато израсне, преди да я отстрани. За повечето хора лазерната епилация изисква няколко процедури в продължение на 2 до 3 месеца.

Постоянна ли е лазерната епилация?

Отстраняването на космите от разрушен космен фоликул е постоянно. Въпреки това хората, които се подлагат на лазерна епилация, могат да очакват, че някои косми в целевата област ще израснат отново. С течение на времето е възможно зоната да се третира отново, за да се намали броят на космите, които израстват отново. В някои случаи е възможно дори да се премахнат всички косми. Дали косъмчетата ще израснат отново, зависи от множество фактори, включително вида на косъмчетата, които израстват отново, качеството на лазера, който се използва и опита на лицето, което извършва процедурата. Повечето хора смятат, че когато космите израснат отново, те са по-светли и по-малко забележими, отколкото преди. Това се дължи на факта, че лазерът може да увреди космения фоликул, дори когато не успява да го унищожи.

Ако косменият фоликул е увреден, но не е унищожен, косъмът в крайна сметка ще израсне отново. Трудно е да се унищожи всеки отделен космен фоликул, така че при повечето хора ще се наблюдава известно израстване на космите. Когато косъмът израсне отново, е възможно да бъде третиран отново, така че хората, които искат да премахнат целия косъм, може да се нуждаят от няколко процедури. 

Колко дълго трае ефектът от лазерната епилация?

Лазерната епилация е постоянна, когато косменият фоликул е унищожен. Когато косменият фоликул е само повреден, косъмът в крайна сметка ще израсне отново. Времето, което е необходимо на косъма да израсне отново, зависи от уникалния цикъл на растеж на косъма на човека. При някои хора космите растат по-бързо, отколкото при други. Косъмът, който е във фаза на покой, ще израсне по-бавно от косъмът, която е в друга фаза.

Повечето хора могат да очакват известно възстановяване на космите в рамките на няколко месеца. След като това се случи, те могат да се подложат на поддържащи процедури за елиминиране на новоизрастналите косми. 

Има ли значение цветът на кожата или космите?

Хората със светъл тен и тъмна коса може да се нуждаят от по-малко процедури от останалите. Епилацията работи най-добре при хора със светъл тен, които имат тъмна коса. Това е така, защото пигментният контраст улеснява лазера да се насочи към косъма, да премине във фоликула и да го унищожи. Хората с тъмна кожа или светла коса може да се нуждаят от повече процедури от другите и може да установят, че повече косми израстват отново. 

За трайно премахване на окосмяването техникът трябва да знае как да се насочи към косъма и да избере правилната интензивност на лазера. 

Ако искате да забравите за нежеланото окосмяване…

Ако искате да забравите за болезнените процедури…

Ако искате да се радвате на гладка и красива кожа, запишете своя част за лазерна епилация при нас. Нашият лазер Soprano Titanium е най-ефективният и безболезнен лазер на пазара в момента. Доверете ни се и се радвайте на красива и нежна кожа! 

Leave a comment