Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 важни неща, които трябва да знаете за лазерната епилация

Нежеланото окосмяване по някои части на лицето и тялото е може би едно от най-досадните неща, с които трябва да се справяте. Ако обичате кожата ви да е гладка и копринена, тогава наистина трябва да се отървете от нежеланото окосмяване. Докато бръсненето и кола маската могат да свършат работа, те са само временни. Ако търсите безболезнено и дългосрочно решение за вашата досадните косми тогава най-доброто, което бихте могли да направите за себе си, е да се подложите на лазерна епилация.

Лазерната епилация става все по-популярен избор от милиони в наши дни. Работи чрез използване на концентрирана светлинна енергия или лазер, който ще се абсорбира от меланина в кожата. След това тази светлинна енергия се превръща в топлинна енергия, която ще унищожи космените фоликули в кожата. В резултат на това растежът на космите ще бъде предотвратен или забавен.

Ако обмисляте да се подложите на лазерна епилация или скоро предстои първата ви процедура, тогава тези 5 основни съвета ще ви бъдат полезни.

Бръснете се преди процедурата

Ако мислите да махнете космите в деня на процедурата или дори да си направите кола маска, не го правете. Не се опитвайте да депилирате или махате космите си с кола маска, ако планирате да се подложите на лазерна епилация, тъй като това може да попречи да постигнете най-добри резултати. Въпреки това, важно е да обръснете зоната един ден преди процедурата.

Трябва да се подложите на няколко процедури за най-добър резултат

Всички косми са уникални и имат различна структура. Лазерната епилация работи най- добре при светла кожа и тъмен косъм. Знайте, че само около 80% от космените ви фоликули ще бъдат унищожени с лазерна епилация. И това изисква няколко сесии, за да постигнете този резултат, особено ако имате по-светъл тон на кожата. Така че, ако искате да се насладите на гладка, копринена кожа без косми за дълъг период от време, трябва да се подложите на поне 5 процедури.

Не нанасяйте никакви продукти върху кожата си

Ако имате запазен час за лазерна епилация, не забравяйте да почистите тялото и лицето си от всякакви продукти за кожата, включително лосион. Продуктите за грижа за кожата съдържат компоненти, които могат да реагират негативно с лазерен лъч, което води до пигментация и дразнене или по-лошо, изгаряния на кожата.

Обърнете внимание на раздразнение след процедурата

Помага да прочетете и научите за лазерната епилация, преди да се подложите на процедурата, особено за потенциалните странични ефекти. След лечението може да изпитате неудобство като подуване и дразнене. Всичко това е нормално и в крайна сметка ще изчезне бързо. За да получите облекчение, нанесете студен компрес върху третираната зона. Можете също така да попитате специалиста, който извършва процедурата, за различни начини да облекчите чувството на дискомфорт, ако има такова.

Избягвайте излагането на слънце

Колкото и да са досадни, космите в кожата ни имат цел. По някакъв начин те предпазват кожата ни от пряката слънчева радиация. Тъй като космите се отстраняват чрез третирането, то оставя кожата ви уязвима за вредните слънчеви лъчи. След процедурата, ще бъдете посъветвани да избягвате излагането на слънце, а ако това не е възможно, важно е да нанасяте слънцезащитен крем с висок фактор често, за да предпазите кожата си.

 

Leave a comment